Hemmen bezorgt late zege tegen Heracles

SC Cambuur heeft de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo vrijdag met 1-0 gewonnen. In een spannend, maar zelden goed duel, viel de beslissing in de blessuretijd toen Michiel Hemmen namens de Friezen raak kopte. Heracles speelde toen al ruim twintig minuten met tien man. Oussama Tannane kreeg twee keer geel.

Heracles en Cambuur waren de hele wedstrijd aan elkaar gewaagd. Mede door fouten van beide ploegen golfde het spel snel op en neer. Dat leverde niet veel kansen op, maar wel de nodige overtredingen. Wout Droste maakte een van die overtredingen, maar kwam daarbij verkeerd uit en verloor het bewustzijn. Nog tijdens de wedstrijd was hij weer bij kennis en ging hij naar het ziekenhuis voor verder onderzoek.

Na de rode kaart voor Tannane in de 67e minuut werd het spel opener. Cambuur had meer balbezit en ging op zoek naar de goal. Heracles profiteerde van de ruimte die de Friezen achterin lieten vallen en wilde met een counter gaan scoren. Lang leek het desondanks op 0-0 uit te lopen totdat Hemmen in de 92e minuut toesloeg.

Voor Heracles is het al de derde nederlaag in drie wedstrijden dit seizoen. Eerst werd thuis al verloren van AZ, vorig weekeinde was het bezoek aan FC Groningen ook weinig succesvol. Cambuur begon met gelijke spelen tegen FC Twente en Vitesse al prima aan het seizoen. De uitzege tegen Heracles was de eerste van de Leeuwarders in de Eredivisie sinds 2000. (Novum)