PEC Zwolle houdt stand

PEC Zwolle mag nog dromen van de groepsfase van de Europa League. In zijn allereerste optreden in Europees verband speelde de ploeg van coach Ron Jans met 1-1 gelijk tegen Sparta Praag. Invaller Lukoki zette Zwolle op voorsprong, maar in de 82ste minuut maakte Krejcí gelijk. In Kiev wist Feyenoord zich een redelijke uitgangspositie te verwerven door met 1-1 gelijk te spelen tegen Zarja Loehansk. Te Vrede maakte zeven minuten voor rust de openingstreffer van Bilyy ongedaan. PSV won in eigen huis nipt met 1-0 van Sjachtjor Soligorsk. Maher maakte na een klein uur spelen het enige doelpunt, waardoor PSV met een voorsprong kan afreizen naar Wit-Rusland. FC Twente speelde op een beroerde grasmat in Azerbeidzjan doelpuntloos gelijk tegen FK Qarabag. Volgende week zijn de returns.

    • NRC