Opinie

    • Marcel van Roosmalen

Een pudding én een emmer ijswater

None

Het moment dat je wist dat zou komen, namelijk dat die hele Ice Bucket Challenge voor de ziekte ALS me te veel werd, bereikte ik begin deze week tijdens het kijken naar Knevel & Van den Brink. Jörgen Raymann was te gast en die deelt het liefst met zoveel mogelijk mensen zijn goede inborst. En ja hoor, ze deden het, ze lieten zichzelf overgieten met een emmer ijswater, zodat we nu allemaal weten dat Andries Knevel tietjes heeft.

Grapje van Raymann eroverheen: hij daagde Mark Rutte uit. „Want die verdient wel een koude douche.”

Dachten we even dat het om aandacht voor het goede doel ging.

Paul de Leeuw heeft inmiddels een pudding in zijn gezicht geduwd voor de Maag- Lever en Darmstichting en de eerste radiopresentator is de dubbele uitdaging al aangegaan: en een pudding in je gezicht duwen en een emmer ijswater over je heen gooien. Dan is het wachten op het moment dat Giel Beelen daar voor altijd en eeuwig definitief overheen gaat. Voor het goede doel natuurlijk, want met aandacht voor jezelf heeft het allemaal niets te maken. Hart van Nederland kwam met een oproep voor groepen die met elkaar de uitdaging wilde aangaan. Je zag de vergaderingen van al die dorpsclubs, carnavalsverenigingen en middelbare scholen al voor je.

En voetbalverenigingen.

Want gisteren kwamen opeens ook de voetballers in actie. Marco Boogers van FC Dordrecht onderging de ijsdouche in een verder verlaten Riwal Hoogwerkers Stadion, Johnny Heitinga daagde Gregory van der Wiel uit en Wesley natuurlijk Yolanthe. Aanvoerder Niklas Moisander van Ajax sprak ons op robotachtige wijze toe. De spelers van Ajax nomineerden PSV en scheidsrechter Björn Kuipers, een oproep die ze, omdat er een goed doel aan gekoppeld is, natuurlijk niet kunnen weigeren. Daar lagen ze dan, de Ajax-spelers, in groepjes op de grond. Na een scheut ijswater gilden ze het uit en sprongen ze alle kanten op, het werd meteen duidelijk waarom Eto’o op het laatste moment afzag van een transfer. Nu nog even de rest van de eredivisie. Vitesse zal volgende week ook wel aan de beurt zijn, mijn voorspelling is dat ze dan NEC nomineren.

Royalty-journalist Marc van der Linden twijfelt ondertussen nog of hij net als Paul de Leeuw een pudding in zijn gezicht gaat drukken.

Spannend hoor.

Daar ga je dan met je guerrillamarketing, zullen we gewoon weer gaan doneren?

    • Marcel van Roosmalen