OM doet strafrechtelijk onderzoek naar GeenStijl

Het Openbaar Ministerie stelt een strafrechtelijk onderzoek in naar een „schokkende foto” die GeenStijl woensdag op zijn website plaatste. Op de bewerkte foto is het lichaam van de journalist James Foley te zien ten tijde van zijn executie. Op zijn lijf is echter het hoofd van de Haagse burgemeester Jozias van Aartsen geplakt. „Er zijn grenzen aan de vrijheid van meningsuiting en de vraag is of hier door de journalist een strafrechtelijke grens is overschreden”, meldde het OM gistermiddag. Het onderzoek wordt ingesteld op grond van ‘bedreiging van een bestuurder’. Justitie laat weten niet aan te kunnen geven hoe lang dit gaat duren. GeenStijl heeft in een reactie op het onderzoek zijn logo aangepast. „Als verdachte in een strafrechtelijk onderzoek, gaat G.S. voorlopig keurig achter een balkje”, laat de site op Twitter weten.