Reddingsbrigade sleept dode walvis het strand van Scheveningen op

None
Foto ANP

Een dode walvis wordt op het strand van Scheveningen gesleept door de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM). Het kadaver dreef op ruim vijf kilometer van het strand in de Noordzee. De walvis werd gisteren gevonden door een visser voor de kust van Katwijk. Het dier is daarna met reddingsboten richting het Scheveningse strand getrokken omdat het anders de scheepvaart zou belemmeren. Onderzoekers zijn vanochtend begonnen met de ontleding. In de loop van de dag zal meer bekend worden over de doodsoorzaak, zegt een woordvoerder van natuurhistorisch museum Naturalis tegen persbureau Novum. Inmiddels is duidelijk dat het om een mannelijke vinvis van 16,80 meter lang gaat. Ongeveer zeven medewerkers van het museum en deskundigen van de Universiteit Utrecht zijn op het strand, waar zij het ontleden van het dier vandaag hopen te voltooien. De bedoeling is dat het skelet van de walvis wordt toegevoegd aan de collectie van Naturalis.