Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Maatschappelijk protest

Risicodemonstraties Den Haag verboden

In alle Haagse woonwijken wordt de komende twee maanden geen enkele ‘risicodemonstratie’ toegestaan. Dat schrijft burgemeester Jozias van Aartsen (VVD) aan de gemeenteraad. Bij vrees voor ongeregeldheden legt hij een beperking op en wordt de betoging op een plaats gehouden die daar wel geschikt voor is. De burgemeester verbood vorige week alle demonstraties in de Haagse Schilderswijk vanwege een betoging die vorige week uit de hand liep. Pro Patria, organisator van de betoging, wil op 20 september weer demonstreren. Van Aartsen zegt dat er nog zes andere aanvragen voor demonstraties zijn ingediend.