Vader Breivik komt met boek over opvoeding zoon

De vader van de Noorse massamoordenaar Anders Breivik gaat een boek uitbrengen over de opvoeding van zijn zoon, zo meldt AFP. My Fault? A Father’s Story van Jens Breivik werd gisteren aangekondigd. In een verklaring schrijft Jens Breivik dat hij “enige schuld en verantwoordelijkheid voelt”. “Wat zou er zijn gebeurd als ik een betere vader

Anders Behring Breivik (Foto Reuters / Jon-Are Berg-Jacobsen)

De vader van de Noorse massamoordenaar Anders Breivik gaat een boek uitbrengen over de opvoeding van zijn zoon, zo meldt AFP.

My Fault? A Father’s Story van Jens Breivik werd gisteren aangekondigd. In een verklaring schrijft Jens Breivik dat hij “enige schuld en verantwoordelijkheid voelt”. “Wat zou er zijn gebeurd als ik een betere vader was geweest? Zou Anders dan ook gedaan hebben wat hij heeft gedaan?”

Breivik bracht in de zomer van 2011 77 landgenoten om het leven, van wie 69 jonge socialisten op het eiland Utøya. Jens Breivik is een oud-diplomaat. Niet lang na de geboorte van zijn zoon scheidde hij van zijn vrouw. In het verleden is hij in de media veelal neergezet als een afwezige vader.

Het boek is volgens een redacteur van de uitgeverij een vorm van ‘self-trial’, waarin Jens Breivik zichzelf kritisch zal analyseren. In een eerder verschenen boek over Breiviks moeder werd Jens Breivik geportretteerd als een tiran. My Fault? A Father’s Story wordt met behulp van een ghostwriter geschreven en verschijnt in oktober.

    • een onzer redacteuren