TV Lab

None

NPO 3

20:30 - 23:00

In het jaarlijkse TV Lab geeft de publieke omroep drie avonden de ruimte aan experimenterende tv-makers. De succesrijkste programma’s krijgen een vervolg.

Bij dat experimenteren moet men zich geen al te wilde voorstellingen maken. Wie succes wil hebben, kiest een format dat op de reeds bestaande lijkt en gebruikt een bekend tv-hoofd. Reality overheerst.

Arie Boomsma kreeg al veel aandacht voor Alle dagen seks, waarin kandidaten het minstens één keer per dag moeten doen. Cabaretiers Roué en Murth proberen in Meer Meer Meer om nog meer nationaliteiten naar Nederland te halen; als speels statement tegen xenofobie. In Oudtopia gaan Nicolaas en Tim in een bejaardenhuis logeren. In Zes dates volgen we de eerste dates van Sarah en Joris. Streetlab en Kreezie bevatten kwajongensstreken op straat. Donuts probeert weer eens YouTube naar de reguliere televisie te tillen.

Eén poging tot drama: in Weestlent trekken Dennis en Valerio door postapocalyptisch Rotterdam. En één echt experiment: Tokyo Reverse toont zes uur lang een jongen die over straat loopt terwijl zijn omgeving tegen de tijd in beweegt; een idee dat zich overigens beter leent voor online video.