Pierce Brosnan kruipt weer in de rol van 007 bij Jimmy Fallon en verliest

Jimmy Fallon speelt een spelletje GoldenEye tegen Pierce Brosnan.
Jimmy Fallon speelt een spelletje GoldenEye tegen Pierce Brosnan. Screenshot YouTube / Jimmy Fallon Show

Hij is al gepensioneerd als 007-acteur. Maar Pierce Brosnan is niet te beroerd om nog iets van zijn kunsten te vertonen. Of nou ja, ‘kunsten’? Zo goed brengt hij het er nou ook weer niet vanaf tijdens de show van Jimmy Fallon.

In gesprek met Brosnan begint Fallon over één van zijn favoriete games uit de jaren 90: GoldenEye 007. Het spel, dat zo’n beetje tegelijk uitkwam met de eerste Bond-film met Brosnan in de hoofdrol, was een grote hit op de Nintendo 64-spelcomputer. En wat doe je dan als de acteur uit GoldenEye bij je aan tafel zit? Juist: je daagt hem uit voor een spelletje.

Een makkie voor Brosnan, denk je waarschijnlijk. Hij heeft vier films de tijd gehad om te oefenen met schieten, al is de laatste - Die Another Day - ook alweer wat jaartjes uit (2002). Maar als het dan echt zover is, valt het toch wat tegen. Dit keer geen strakke online-liners, snelle moves en gerichte schoten waar we Brosnan zo van kennen. Hij komt amper vooruit en wordt gemakkelijk door Fallon neergeschoten, waarop Brosnan zegt: “Jimmy, I thought that you liked me!”

Bond, of Brosnan (net hoe je hem wil noemen), deed het tijdens zijn werk als 007-acteur een stuk beter.

    • Nando Kasteleijn