Het mysterie van de Delftse windhappers, en wat de dag verder interessant maakt

Foto HH

Geen tijd om al onze verhalen te lezen? Hier de selectie om vandaag aan te kunnen. En dat in drie minuten.

Het belastingmysterie

Waar in Nederland vind je de meeste ‘windhappers’ - mensen die veel geld en dure spullen hebben, maar geen officiëel inkomen? Bij Zuid-Limburg en Amsterdam is nog iets voor te stellen, maar relatief de meesten blijken te wonen in…Delft. Heeft het te maken met ‘outlaw’ motorclubs, of is het zoiets onschuldigs als (in Limburg) grensarbeid?

Juffrouw wat doet u nu?

De Nederlandse economie groeit weer, de huizenprijzen stijgen, en de werkloosheid daalde de afgelopen twee maanden. Maar niet iedereen ondervindt daar de voordelen van. Vanochtend komt het CBS met de werkloosheidscijfers van juli en net zoals de afgelopen maanden valt daarin een ding op: een sterke toename van het aantal werkloze jonge vrouwen. Hoe komt dat?

Handleiding boycot lezen

Hoeveel gaat de Russische boycot van levensmiddelen uit de EU, de Verenigde Staten, Canada, Australië en Noorwegen ons kosten? Sinds de boycot bijna twee weken geleden werd afgekondigd, vliegen de bedragen over de schade in Nederland over tafel. Honderden miljoenen? Of miljarden? Tot nu toe is er niemand die het definitieve antwoord heeft kunnen geven. Hierbij een handleiding voor het lezen van sanctiecijfers.

Voor de poortjes van Woerden

Woerden heeft de primeur. Vanaf deze week is het station daar 24 uur per dag op slot. Afgesloten stations vormen de laatste fase van de invoering van de ov-chipkaart. Een megalomaan IT-project dat ruim een miljard euro kostte en jaren vertraging opliep. De OV-chipkaart is er voor de vervoerders, niet voor de reizigers

En verder

Monaco profiteert van de aanpak van het Zwitserse bankgeheim. Er worden vluchtende rijken verwacht in het Prinsdom en dus is nu het duurste penthouse ter wereld in aanbouw. In beeld wat je voor 300 miljoen euro krijgt.

De kracht van een slecht idee: stel iets doms, iets vies of iets raars voor, en krijg er een boel creatieve ideeën voor terug. Het beste van Business Insider over de McDonald’s-theorie.

In de beste video van de Financial Times lijstjeskampioen Buzzfeed dat 50 miljoen dollar van Andreessen Horowitz krijgt. Eerder stak de Silicon Valley-onderneming al geld in Facebook en Airbnb.

    • Camil Driessen