Geridderd

Er worden in Nederland ridderfeesten gegeven. Dan doen dames die anders naar de Libelle Zomerweken gaan hun rugzak af en verruilen hun legging voor lange jurken. Hun echtgenoten onttrainingspakken om vervolgens ten tonele te verschijnen als Ivanhoe, Floris of Richard Leeuwenhart met overgewicht.

Er worden schijngevechten gehouden, enkels verstuikt en aan lange eettafels plaatsgenomen. Een dagje bakkeleien maakt hongerig. En dorstig bovendien.

Bij het middeleeuwse gebraad kan thans mooi Grand Chevignac Special Edition Grande Réserve 2012 uit Saint-Saturnin, Languedoc geschonken worden. Afkomstig uit een fles vol met heraldische verwijzingen.

Met een hals waarop een zegel van Saint-Saturnin. Een nota bene metalen etiket in de vorm van schild, met het wapen van Grand Chevignac, bestaande uit een toren, een kroon, twee boogschutters te paard en een banier.

Daarachter kan zich natuurlijk geen tut-rood schuilhouden. Dit is de huiswijn van de Zwarte Ridder. Donker, droppig, druistig.

Toch schijnt er licht op de zuidelijke toren. De gloed van rijpe bramen, cassis, olijf en een Mediterrane zon. Daarbij is ook de kruidentuin goed verzorgd. Er zal een cursus ‘kruidenvrouwtje in zeven stappen’ in Libelle hebben gestaan. Al met al een lekkere wijn.  (Plus; € 8,99)

Haal de ophaalbrug op. We gaan nog niet terug naar onze vinex-locatie.

    • Harold Hamersma