Ajax heeft vanaf nu geen interesse meer in Eto’o

Samuel Eto’o heeft de deadline die Ajax aan hem stelde laten passeren en daarmee ziet de Amsterdamse club af van verdere pogingen om de Kameroense aanvaller in te lijven. Gisteravond kreeg de landskampioen geen toezegging van het zaakwaarnemersteam van de 33-jarige Eto’o. Ajax dingt nu niet meer mee naar de handtekening van de spits.

Ajax baarde opzien met de verregaande interesse voor de transfervrije oud-aanvaller van onder meer Real Madrid, FC Barcelona, Inter en Chelsea. De spits was ooit de bestbetaalde voetballer ter wereld toen hij in 2011 voor een nettosalaris van 20 miljoen euro per jaar tekende bij het Russische FC Anzji. Volgens Ajax was de interesse van Eto’o in een Nederlands avontuur eveneens serieus, wat onder meer tot uiting kwam in een lang gesprek tussen vertegenwoordigers van de club en de speler.

De spitspositie is bij Ajax een zorgenkindje. Na de topspitsen Klaas-Jan Huntelaar en Luis Suárez vond Ajax geen spits meer die meer dan dertien goals per seizoen maakte – wel werd de club vier keer op rij kampioen. De interesse in Eto’o leek in strijd met het beleid bij Ajax om de jeugd voorrang te geven. Voor dit seizoen trok de club opnieuw twee jonge spelers aan voor de punt van de aanval: Richairo Zivkovic (18) en Arek Milik (20), naast de 24-jarige oudgediende Kolbeinn Sigthorsson. Door de tekortkomingen van Ajax in Europa zwol de roep om een ervaren kracht aan.