Af en toe zon

None

Het weerbeeld wisselt ook de komende dagen van het ene op het andere moment sterk. Vanavond is in het noorden een enkele bui mogelijk. Verder is het droog met brede opklaringen. Landinwaarts neemt de wind af naar zwak. Aan zee neemt ze juist toe, met op steeds meer plekken 5 Bft. Dat laatste gebeurt op nadering van een storing die morgenochtend in de kustprovincies diverse regenbuien veroorzaakt. De buien breiden zich in de loop van de middag uit om tegen de avond ook het zuidoosten aan te doen. Tussendoor is er af en toe ruimte voor zon. Bij een wat vlagerige zuidwestenwind, wordt het maximaal 15 tot 18 graden. In het weekend op zaterdag eerst nog stevige buien, maar vanuit het zuidwesten meer zon. Zondag is het vrijwel overal droog en vriendelijk met zon en stapelwolken.