Zou Breaking Bad er zo uitzien als het een komedie was?

Het is nu bijna een jaar geleden dat de laatste aflevering van Breaking Bad werd uitgezonden. Nu zijn hoofdrolspelers Aaron Paul en Bryan Cranston even zes minuten terug. Zou Breaking Bad er ongeveer zo uit hebben gezien als komedieserie?

Screenshot Barely Legal Pawn op YouTube

Het is nu bijna een jaar geleden dat de laatste aflevering van Breaking Bad werd uitgezonden. Veel fans zijn er nog rouwig om. Maar nu zijn hoofdrolspelers Aaron Paul en Bryan Cranston even terug. Als louche winkeleigenaars van een soort lommerd - pawn shop in het Amerikaans - proberen ze viervoudig Emmy-winnares Julia Louis-Dreyfus een beeldje afhandig te maken voor een spotprijs. Zou Breaking Bad er ongeveer zo uit hebben gezien als komedieserie?

Het filmpje werd gisteren online gezet door de Amerikaanse Television Academy, die de Emmy’s voor buitengewone prestaties in de televisie-industrie uitreikt. Barely Legal Pawn is een soort persiflage op de Pawn Shop-realityshows op televisie. Bryan Cranston en Aaron Paul, die in Breaking Bad half ongewild en ondanks zichzelf uitgroeiden tot drugsbaronnen, zijn de winkeleigenaars. Actrice Julia Louis-Dreyfus speelt zichzelf als klant die haar Emmy wil verpachten, omdat ze een eiland wil.

De mannen gebruiken alle mogelijke trucs om een goede prijs af te dingen voor het beeldje dat Louis-Dreyfus kreeg voor haar rol in de sitcom Seinfeld. Ze doen alsof ze haar niet te herkennen, claimen dat Emmy’s voor komedies minder waard zijn dan die voor dramaseries en twijfelen hardop en uitgebreid aan de echtheid van de award.

Voor wie zich nu afvraagt hoeveel Emmy’s Breaking Bad eigenlijk won: de serie kreeg 58 nominaties, en won er elf. De Emmy’s van dit jaar worden aanstaande maandag uitgereikt.

    • Laura Klompenhouwer