Streetview onder water

foto AP/ Catlin Seaview Survey
foto AP/ Catlin Seaview Survey

Uitgekeken op Google Streetview? Voor die mensen is er nu Catlin Seaview Survey. Een Google Streetview voor onder water. Dit beeld, de Christ of the Abyss, is in 1965 neergezet op de zeebodem voor de kust van Key Largo, Florida. Het is gemaakt van brons, weegt 260 kilo en is verankerd aan een stuk beton dat 9 ton weegt. Catlin Seaview heeft nu zo’n twintig locaties in de wereld waar een camera staat die een 360 graden-blik op de onderwaterwereld werpt. Je kunt onder andere bij the Great Barrier Reef, de Komodo-eilanden en bij Monaco een virtuele duik maken. Met de speciale ‘duikbrilmodus’ lijkt het net echt. Het is nog een project in wording, maar de plaatjes zijn prachtig en rustgevend.

Zet vast een emmertje zout water klaar, om de ervaring helemaal compleet te maken.