Poetin en Porosjenko praten over oplossing

De Russische president Vladimir Poetin en de Oekraïense president Petro Porosjenko hebben volgende week dinsdag in de Wit-Russische hoofdstad Minsk topoverleg over de situatie in Oekraïne. Dat heeft het Kremlin gisteren bekendgemaakt. Bij het gesprek tussen Poetin en Porosjenko zijn ook afgevaardigden van de Europese Unie aanwezig. Volgens het kantoor van Porosjenko is „het stabiliseren van de situatie” in het oosten van Oekraïne het belangrijkste doel van zijn ontmoeting met Poetin, dat de eerste bijeenkomst van de beide ambtgenoten is sinds begin juni. Kiev en Moskou hebben al maandenlang een conflict over Oost-Oekraïne. Het Oekraïense leger probeert de separatisten in het oosten op de knieën te krijgen, die op hun beurt weer financieel en militair door Rusland zouden worden gesteund. Moskou ontkent dat overigens.

    • Ap