Mijn woning steeg al 40.000 euro in waarde

Monique Badloe (30) werkt als kennisredacteur bij Aegon. Ze zorgt dat de informatie over producten intern en extern goed wordt overgebracht. Vorig jaar kocht ze een nieuw huis in Zoetermeer.

None
Foto Peter de Krom

‘Ik heb een gat in mijn cv en dat zie je terug in mijn salaris. Met twee afgeronde studies: economie en rechten, en werkervaring op verschillende gebieden, zou ik meer moeten verdienen dan de 2.600 euro netto die ik nu bij Aegon krijg voor veertig uur werken in de week. Maar het is allemaal anders gelopen dan gepland.

„Na mijn studies kreeg ik een juridische functie bij Eneco. Toen mijn jaarcontract afliep, wilde ik graag verder kijken. Het was eind 2008, het begin van de crisis, een nieuwe baan vinden bleek lastiger dan verwacht. Via via kwam ik terecht bij de Nederlands publieke omroep waar ik maker en presentator werd van het jongerenprogramma Chatney van de Hindoestaanse omroep OHM. Maar door de bezuinigingen werd de stekker uit het programma getrokken. Via een uitzendbureau kwam ik toen bij het callcenter van Aegon terecht en dankzij intern solliciteren zit ik nu op de marketingafdeling.

„Bij de publieke omroep verdiende ik minimaal 3.000 euro netto in de maand, dus ik ben er wel wat op achteruit gegaan. Naast Aegon heb ik gelukkig nog vrij regelmatig verschillende klussen als presentator. Op die manier verdien ik, buiten de zomer om want dan is het komkommertijd, zo’n 500 tot 1.000 euro extra netto per maand. Al met al een aardig salaris, maar ik denk dat mijn oud-studiegenoten die in de financiële of economische sector zijn gaan werken meer verdienen.”

‘Ik heb eind vorig jaar een huis gekocht. Ik wilde al eerder op mezelf wonen, maar huren is nooit een optie geweest. Ik vind dat zonde, je investeert nergens in. Tot dusver woonde ik bij mijn ouders, tijdens je studie op kamers gaan is geen gewoonte in de Hindoestaanse cultuur.

„Toen ik bij Aegon binnenkwam, ben ik op zoek gegaan naar een huis. Ik wilde een nieuw huis, geen geleefd pand. In Den Haag wordt het dan al snel heel duur. Zodoende kwam ik in Zoetermeer terecht. Ik heb dit huis voor 205.000 euro gekocht toen de woningmarkt in een diep dal zat. Het is nu al 40.000 euro in waarde gestegen, dus het is een goede investering geweest. Omdat het casco werd opgeleverd moest ik het nog wel inrichten. Dat heeft me zeker zo’n 45.000 euro gekost.

„Door alle investeringen heb ik de laatste maanden zuiniger geleefd. Shoppen zat er niet meer in, behalve op de woonboulevard. Daarnaast ben ik dit jaar niet op vakantie geweest en hebben mijn ouders me financieel ondersteund. Het is bij ons normaal dat je getrouwd het huis uitgaat en dan een smak geld meekrijgt. Nu heb ik geen relatie, maar ik wilde wel graag op eigen benen staan dus hebben mijn ouders me geholpen.”

    • Liza Titawano