Leven als J.D. Salinger? Voor zo’n 500.000 euro kan het

Huis van de Amerikaanse schrijver J.D. Salinger staat te koop. Foto The Los Angeles Times

Het oeuvre van J.D. Salinger zal de komende jaren fors groeien. Voor liefhebbers die in alle rust dat uitdijende oeuvre bij willen houden, is nu de ideale oplossing: het huis van Salinger staat te koop. Mét veel ‘no trespassing’ borden.

Salinger kocht het huis in 1953, vlak na de verschijning van zijn verhalenbundel Nine Stories en twee jaar na zijn doorbraak met The Catcher in the Rye. ‘Salinger scheidde van zijn eerste vrouw en kocht dit huis’, schrijft The Los Angeles Times.

Schrijvershuis

Salinger betrok het huis in de stad Cornish, in de Amerikaanse staat New Hampshire, in de jaren vijftig toen hij zich besloot terug te trekken uit het openbare leven.

Naar alle waarschijnlijkheid schreef hij enkele verhalen in dit huis, en zijn roman Raise High the Roof Beam, Carpenters (1955). Hij verkocht het in de jaren zestig aan de huidige eigenaar en verliet het Amerikaanse literaire milieu definitief. Hij bleef wel trouw aan de Amerikaanse staat New Hampshire en woonde er de laatste 45 jaar van zijn leven, tot zijn overlijden in 2010, met zijn familie.

Salingers voormalige huis, 260 vierkante meter groot, staat te koop voor $679,000, omgerekend zo’n 510.000 euro. Vooral aanlokkelijk: de vele ‘no trespassing’ borden rondom het huis. Kunt u in alle rust lezen.

    • Roderick Nieuwenhuis