Je studie plannen

Elke week belicht nrc.next een start-up met potentie. Deze week: hulp bij studeren.

Bedrijf: StudyGrasp

Oprichters: Wouter Huijnink (39), Zoran Kovacevic (39), Ivo van Dongen (30)

Medewerkers totaal: 3

None

Wat is het idee?

Het nieuwe studiejaar begint bijna en dit jaar ga je natuurlijk wél keurig op tijd beginnen met de stof te lezen en je tentamens te leren. Toch? De start-up StudyGrasp wil studenten van het hbo en wo helpen met plannen.

Hoe werkt het?

Het is aan het begin even een invulklusje. Jij – of een studiegenoot met hetzelfde rooster – vult nauwgezet op de website (ook op je mobiel) in welke vakken je hebt en welke lesstof je daarvoor moet beheersen. Vervolgens vul je in hoeveel uur je op een dag aan je studie wilt doen. StudyGrasp maakt dan een rooster voor je, waarin je elke dag kunt zien hoeveel tijd iets kost. Taken die je niet doet, schuiven door, dus krijg je inzicht in wat de consequenties zijn als je niet studeert. Elke keer als je nieuwe lesstof krijgt, kun je de agenda updaten. Ook kun je samenvattingen toevoegen en delen met studiegenoten.

Voor wie is dit?

Voor de ijverige student die sowieso van plannen houdt, óf voor de student die juist verdwaalt in de hoeveelheid lesstof. Een beetje zelfdiscipline is namelijk wel nodig. Je zult toch echt elke dag even moeten invullen of je daadwerkelijk de stof van die dag hebt gelezen of geleerd. Het wordt je wel wat makkelijker gemaakt: elke dag krijg je een update welke taken je nog moet doen en hoeveel tijd het kost. Bijvoorbeeld: vak X, nog 4 uur lezen.

Wat is het verdienmodel?

Voor een student kost het 39 euro per jaar. Scholen kunnen een abonnement nemen voor de studenten. Ze zijn vorig jaar begonnen en hebben 1.500 gebruikers.

    • Charlotte van ’t Wout