Je bent een vliegende slang

Hohokum is ook te spelen op de draagbare PlayStation Vita, maar komt vooral tot zijn recht op een PlayStation met grote tv. Als vliegende slang glij je door gevarieerde kleurrijke ruimtes, ondersteund door een ontspannende, elektronische soundscape. Sommige omgevingen zijn abstract, met pulserende vormen en kleuren, in andere spelen zich verhaaltjes af. Daar stuur je obers naar een bruiloft om wijn uit te schenken, of verzamel je vliegeraars en vliegers die uiteindelijk zorgen voor een fraai panorama in een heuvelachtig landschap. Er zijn weinig typische gamedoelen en wat er is wordt niet uitgelegd. Je moet het labyrint van werelden ontrafelen, ogen openen door eroverheen te vliegen en andere slangen bevrijden. Maar het plezier zit toch vooral in het rustig ontdekken van alle grote en kleine dingen die Hohokum in zich heeft. Dus zak onderuit op de bank, neem de PlayStation-controller op je schoot en geniet van deze zeldzaam aangename ervaring.

    • Niels `t Hooft