Gemengde estafette levert zilver op voor Nederlandse zwemploeg

Nederland heeft op het EK zwemmen zilver gepakt op de 4×100 meter wisselslag voor gemengde teams. Bastiaan Lijesen, Bram Dekker, Inge Dekker en Femke Heemskerk moesten op het niet-olympische onderdeel alleen Groot-Brittannië, dat een wereldrecord van 3.44,02 minuten zwom, voor zich dulden. Rusland pakte brons.

De Nederlandse ploeg na afloop van de 4x100 meter wisselslag tijdens de halve finales.
De Nederlandse ploeg na afloop van de 4x100 meter wisselslag tijdens de halve finales. Foto ANP / Robin van Lonkhuijsen

Nederland heeft op het EK zwemmen zilver gepakt op de 4×100 meter wisselslag voor gemengde teams. Bastiaan Lijesen, Bram Dekker, Inge Dekker en Femke Heemskerk moesten op het niet-olympische onderdeel alleen Groot-Brittannië, dat een wereldrecord van 3.44,02 minuten zwom, voor zich dulden. Rusland pakte brons.

De estafette voor gemengde teams is een experimenteel onderdeel, dat op WK’s en de Olympische Spelen nog nooit is gezwommen. Later dit toernooi wordt ook nog de 4×100 meter vrije slag gemengd gezwommen.

De teller voor Nederland op de langebaan staat nu op twee medailles. Gisteren werd er op de 4×100 meter vrije slag voor vrouwen eveneens zilver gewonnen. (Novum)