Zes mannen veroordeeld voor wegsluizen van 45 miljoen

Foto ANP/Lex van Lieshout

Zes mannen zijn door de Amsterdamse rechtbank veroordeeld tot 4 jaar celstraf voor het wegsluizen van circa 45 miljoen euro bij ABN Amro en bij de Rabobank. De mannen deden dit via de aan- en verkoop van opties, schrijft de Amsterdamse stadszender AT5 vanmiddag.

De twee banken grepen snel in en haalden 42 miljoen snel terug. In totaal is drie miljoen euro wel weggesluisd. Het OM beschuldigde het zestal ook van afpersing, maar daarvoor was volgens de rechter onvoldoende bewijs. Het OM heeft nog niet besloten of het in hoger beroep gaat.

Volgens de rechtbank is de groep mannen internationaal en ‘zeer geraffineerd’ te werk gegaan. De belangrijkste verdachte beweerde dat hij per toeval tegen een lek van de bank aanliep, maar dat is door de rechter afgedaan als onwaar.