Man komt om bij brand in pand waar eerder wietkwekerij was

Bij een woningbrand in de Dorpsstraat in Schoondijke, Zeeuws-Vlaanderen, is maandagnacht een 56-jarige man om het leven gekomen. De oorzaak van de brand is onbekend. Op 21 juli werd een wietkwekerij opgerold in hetzelfde pand. De politie onderzoekt of dat iets met de brand te maken heeft. Momenteel verricht de technische recherche onderzoek. Een woordvoerder van de politie Zeeland-West-Brabant zegt dat de brand veroorzaakt kan zijn door brandstichting, maar ook door kortsluiting. „We hebben nog geen idee. Het onderzoek is net begonnen.” Rond half twee ’s nachts brak de brand uit op de begane grond van het woonhuis. Vervolgens breidde de brand zich volgens de politie zeer snel uit door het hele pand. Enkele uren later was de brand geblust. Het huis was niet meer te redden. (NRC)