Politie doodt vlak bij Ferguson opnieuw een zwarte man

In het Amerikaanse St. Louis, op slechts een paar kilometer van Ferguson, waar onlangs een achttienjarige zwarte jongen werd neergeschoten, is vanavond een andere, 23-jarige, zwarte man doodgeschoten door een agent.

Het officiële twitteraccount van de politie in St. Louis:

Twitter avatar ChiefSLMPD Chief Sam Dotson Officer involved shooting in the sixth district. Suspect brandished knife at @slmpd officers. No officers injured. Investigation is ongoing.

En een lokale journalist twittert:

Twitter avatar abroaddus Adrienne Broaddus An officer involved shooting about 10 minutes from where #MikeBrown was killed. Location Riverview and McLaran Ave. http://t.co/MXCxie2eUn

Volgens de politie, die vanavond een persconferentie gaf, kwam een man met een mes op twee agenten af terwijl hij riep “shoot me, kill me now”. Amerikaanse media spreken van een 23-jarige zwarte man. De agenten zouden hem meerdere malen hebben gewaarschuwd. Toen hij te dichtbij kwam, vuurden beide agenten op hem. De man overleed ter plekke.

De locaties van de incidenten. Linksboven waar Michael Brown op 9 augustus gedood werd, rechtsonder de man die vanavond door politiekogels om het leven kwam. Google Maps

Op zaterdag 9 augustus, ruim een week geleden, werd de achttienjarige Michael Brown gedood door een agent. Hij was staande gehouden door een agent die op weg was naar een winkel waar de jongen even daarvoor een ongewapende overval zou hebben gepleegd. Na een handgemeen in de politieauto zou Brown door zes politiekogels gedood zijn.

Na het incident ontstond er grote onrust in het Amerikaanse plaatsje. De grotendeels zwarte bevolking ging de straat op. In de afgelopen dagen kwam het meerdere malen tot rellen, plunderingen en veel arrestaties.

Wat gebeurde er precies in Ferguson en waarom werd dat wereldnieuws? Daar publiceerden we eerder vandaag dit vragenstuk over.