Vocaal feest

Rosina maakte deze keer geen radslag toen ze eindelijk met graaf Almaviva kon trouwen. Ook de scooter van de Barbier van Sevilla ontbrak. Maar het Robeco-concert ‘De Barbier van Sevilla’ (gebaseerd op de Rossini-vertolking van de Nederlandse Reisopera uit 2013) bewaarde in het Amsterdamse Concertgebouw ruim voldoende van de enscenering van Laurence Dale. De reünie van de ingespeelde cast leidde tot een avondje dollen. Dale maakte een vocaal feest waarbij de hoofdrol verschoof van de Barbier naar Almaviva, de opzienbarende Mark Milhofer. Aan het slot mag hij als extra nog een aria uit ‘La cenerentola’ zingen. Hij is een lichte tenor die met zijn wendbare stem alles kan. Antonino Fogliani dirigeerde niet alleen het spitse Gelders Orkest, maar bemoeide zich ook actief met de handeling en de zangers die zijn steun zochten.