Pro-Gazademonstranten opgepakt bij ministerie van Defensie

Demonstranten blokkeren de trambaan voor het ministerie van Defensie in Den Haag.
Demonstranten blokkeren de trambaan voor het ministerie van Defensie in Den Haag. Foto ANP/Valerie Kuypers

Bij een pro-Gazabetoging in Den Haag zijn vanmiddag zo’n dertig demonstranten opgepakt. De demonstranten wilden de ingang van het ministerie van Defensie blokkeren.

Volgens Novum was het gebouw afgezet met hekken en stonden de politie en de Mobiele Eenheid (ME) paraat. De betogers gingen op tramrails zitten en kregen aanvankelijk het verzoek om te vertrekken. Toen daar geen gehoor aan werd gegeven, arresteerde de politie een dertigtal demonstranten.

Twitter avatar bobtom1 Bob Thomas Den Haag pro Gaza demo, alle demonstranten aangehouden Wilden niet van tramrails gaan http://t.co/OtL2YngBpT

Volgens de betogers is Nederland medeverantwoordelijk voor oorlogsmisdaden die Israël begaat in de Gazastrook. De betoging was niet bij de gemeente aangemeld, maar het was al wel bekend dat de demonstratie plaats zou vinden. Uit voorzorg was de hoofdingang rond het middaguur al gesloten.