‘Mogelijk eerste geval van ebola in Berlijn’

Een politiewagen voor het arbeidsbureau waar de vrouw werkt die is opgenomen met symptomen van ebola.
Een politiewagen voor het arbeidsbureau waar de vrouw werkt die is opgenomen met symptomen van ebola. Foto AFP / Odd Andersen

Een vrouw in Berlijn is mogelijk met ebola besmet. Ze vertoont volgens het Duitse persbureau DPA symptomen van de ziekte en is inmiddels opgenomen. Het arbeidsbureau waar ze onwel werd, is in quarantaine geplaatst.

De vrouw had hoge koorts en een problematische bloedsomloop, twee symptomen van ebola. De politie heeft een cordon rondom het arbeidsbureau in de wijk Pankow gelegd. De mensen die ook aanwezig waren in het gebouw, zijn in quarantaine geplaatst.

Twitter avatar BILD BILD Sanitäter lösten den Seuchenalarm aus: #Ebola-Alarm in einem Jobcenter in Berlin. http://t.co/JdknzMDeRb http://t.co/F2ptMZpxcv

De vrouw is naar een speciale kliniek gebracht voor verder onderzoek. Volgens een woordvoerder van de brandweer is het nog te vroeg om te spreken van een besmetting:

“Of het ebola is, kunnen we nog niet zeggen. Dat zal nog een tijdje duren.”

Update 16.19 uur: volgens het ziekenhuis is het “onwaarschijnlijk” dat de vrouw met ebola besmet is.

Twitter avatar nahsehen Carsten Behrendt Entwarnung von Berliner Charité: Ebola-Erkrankung in Berlin unwahrscheinlich. Patientin war nicht in betroffenen Gebieten.
Twitter avatar timdewit Tim de Wit Experts van Charité gaan eerder uit van een maag-darm-infectie dan van Ebola op dit moment. Maar wachten nog wel uitslag bloedtest af.

Vorige week riep het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken Duitse burgers op om te vertrekken uit Liberia, Guinee en Sierra Leone wegens de uitbraak van ebola in die landen. Inmiddels zijn er 1.229 mensen aan het virus overleden.