Moeder die haar kinderen probeerde om te brengen mag Enschede niet meer in

Een lege rechtszaal in de rechtbank van Assen waar Marloes P. een gebiedsverbod voor de gemeente Enschede kreeg opgelegd.
Een lege rechtszaal in de rechtbank van Assen waar Marloes P. een gebiedsverbod voor de gemeente Enschede kreeg opgelegd. Foto ANP/Jerry Lampen

Marloes P., een moeder die in een tbs-kliniek heeft gezeten, heeft een stadsverbod voor de gemeente Enschede opgelegd gekregen van de rechter in Assen. Dat meldt de NOS vanmiddag. Haar voormalige echtgenoot en haar dochter hadden daarom gevraagd.

Dochter Lisa (15) en haar vader Harald Bakker eisten dat P., een gebiedsverbod zou krijgen voor de gemeente waar zij wonen totdat Lisa 18 is. Ze zijn bang dat de vrouw, zodra ze klaar was met haar tbs-behandeling, Lisa iets zou aandoen. Die behandeling eindigde vandaag. De vrouw woont al sinds mei 2013 niet meer in een tbs-kliniek, volgens haar advocaat, Sandy van Gorkum.

P. probeerde haar kinderen te vergiftigen

P. (43 jaar) is in augustus 2010 veroordeeld voor de poging tot moord in 2009 op haar kinderen, Lisa en Mitchell, toen 10 en 13 jaar. Ze heeft geprobeerd de twee te vergiftigen met alcohol en medicijnen en probeerde daarna zichzelf van het leven te beroven. De kinderen hebben de moordpoging ternauwernood overleefd. De vrouw kreeg drie jaar gevangenisstraf, waarvan 21 maanden voorwaardelijk, en tbs met voorwaarden.

Mitchell pleegde in 2011 op 16-jarige leeftijd zelfmoord. Uit zijn afscheidsbrief zou zijn gebleken dat hij de moordpoging nooit goed heeft kunnen verwerken. Hij was gefrustreerd dat voor zijn moeder alles werd geregeld en voor de rest van het gezin niet, zo zei zijn vader in een eerder interview. P. verzette zich tegen een gebiedsverbod voor de hele gemeente, omdat zij graag haar ouders, die in Enschede wonen, wil kunnen bezoeken.

Lees hier de reportage (€)van onze correspondent Annette Toonen die gisteren verscheen in NRC Handelsblad over deze zaak.