Het Primark-effect en wat de dag verder interessant maakt

Foto Bloomberg

Geen tijd om al onze verhalen te lezen? Hier de selectie om vandaag aan te kunnen. En dat in drie minuten.

Primarkprimeur

Enschede heeft sinds vandaag een Primark. Venlo en Arnhem zullen snel volgen. En dat is groot nieuws voor de andere winkels, want waar de Ierse modeketen zich vestigt, verandert er nogal wat.

Gevecht om de beurshandelaar

Oud-burgemeester Bloomberg van New York werd er stinkend rijk mee: de Bloomberg-terminal. Onmisbaar voor beurshandelaren, maar nu is er competitie op komst.

Boycot Rusland? Goed voor Brazilië

De Europese Unie is op allerlei manieren bezig met crisismanagement, om de effecten van de handelsoorlog met Rusland in toom te houden. Maar voor Brazilië zijn het gouden tijden nu Poetin zich tot Latijns-Amerika wendt. Brazilië verwacht dit jaar al honderden miljoenen dollars aan extra exportinkomsten.

Hoop voor later

Een beetje hoop kost slechts 2.395 euro. Althans, als je in stamcelbehandeling gelooft. Het Nederlandse bedrijf Cryo-Save slaat stamcellen van pasgeborenen op voor behandeling tegen toekomstige aandoeningen. Enig probleem: steeds minder mensen maken er gebruik van.

En verder

Werken voor wereldkampioenen? De Nederlandse shorttrackers zoeken een wetenschapper die ze helpt Olympisch goud te winnen.

Voornaam123, of iets dergelijks. En dan voor elke website. Veel mensen gebruiken nog altijd hetzelfde wachtwoord bij elke digitale account die ze hebben. En dat is heel gevaarlijk.

Carnaval Cruises zag één van haar vlaggenschepen vorig jaar onder water verdwijnen. Hoe het bedrijf de ramp met de Costa Concordia te boven is gekomen? Dankzij China.

Volgens de één is de Universiteit Utrecht de beste van Nederland, de ander wijst de UvA aan. Internationale ranglijsten voor universiteiten zijn allemaal verschillend. Maar hoe belangrijk zijn ze nou?

    • Sam de Voogt