Herfstig

Het koele en onbestendige weer dat meer op herfst dan op zomer lijkt, houdt voorlopig aan. Ook vanmiddag vielen er nogal wat buien en was er voor de zon weinig ruimte. De temperatuur zit met 15 tot 17 graden op een waar dieptepunt. De komende dagen zit er wel een lichte verbetering in het vat. Vooral in het zuiden komt de zon vaker tevoorschijn en neemt de buiigheid verder af; wellicht dat het donderdag daar zelfs geheel droog blijft. Met een matige, aan zee vrij krachtige westelijke wind, blijft het koel, al wordt het wel iets warmer. Morgen wordt het rond de 17 graden, donderdag in het zuiden lokaal 19 graden. Wel zijn de nachten koel, in het binnenland onder de 10 graden. Er is geen sprake van een duurzame weersverbetering. Vrijdag keren de buien namelijk terug en met 16 tot 19 graden blijft het vrij koel.