Boos om een Arabisch-Joodse bruiloft

Een Arabisch-Joods huwelijk in Israël leidde tot demonstraties en arrestaties.

Het vergde enkele tientallen bewakers, maar de bruiloft van Mahmoud Mansour (26) en Moral Malka (23) kon zondagavond dan toch doorgang vinden. Een joods-extremistische groepering had opgeroepen om de huwelijksvoltrekking tussen de Arabische man en de Joodse vrouw te verstoren. Van de rechter moesten demonstranten tweehonderd meter afstand houden tot de trouwzaal in Risjon Letsion, een stad even ten zuiden van Tel Aviv. Toch moesten politieagenten een cordon vormen om te verhinderen dat de demonstranten bruiloftsgasten zouden lastigvallen. Ze riepen leuzen als „dood aan de Arabieren”. Vier mensen werden gearresteerd. De groepering die opriep tot de verstoring, Lehava, keert zich tegen assimilatie van Joden en Arabieren. De missie van Lehava is om ‘de dochters van Israël te redden’.