Man opgepakt na bedreiging van groot aantal personen

In Brabant is vorige week een 41-jarige man aangehouden wegens bedreiging van in elk geval één Tweede Kamerlid, een advocaat, politiemensen en ziekenhuispersoneel. Dat bevestigt een woordvoerder van de Brabantse politie. De man werd vorige week dinsdagochtend „uit zijn bed gelicht”, aldus de politiewoordvoerder. De rechter-commissaris heeft daarna beslist dat de verdachte nog zeker twee weken blijft vastzitten. De man zou via websites en e-mails bedreigingen hebben geuit aan de slachtoffers. De woordvoerder wil niet zeggen van welke aard de bedreigingen waren. Volgens De Telegraaf heeft een PvdA-Kamerlid aangifte gedaan. De partij wil dat niet bevestigen. Een woordvoerder van de PvdA zegt: „Het is wel zo dat we altijd aangifte doen als er iets strafbaars gebeurt.” (NRC)