Politie zoekt getuigen na dodelijke schietpartij

Bij een schietpartij in Amsterdam-Oost is gisteravond een 34-jarige man neergeschoten. De man is vannacht in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden. Het slachtoffer is een bekende van de politie. Rond 23.15 uur gisteravond kwam een melding van de schietpartij op de hoek van de C. van Eesterenlaan met de Borneokade bij de politie binnen. Agenten die op de melding af waren gegaan, troffen op de Entrepotbrug een gewonde man aan. Het slachtoffer werd met verschillende schotwonden naar een ziekenhuis overgebracht. Daar is hij in de loop van de nacht overleden. Volgens getuigen reed er na het schietincident een donkergekleurde scooter weg in de richting van de Panamalaan. De politie is op zoek naar meer getuigen die iets hebben gezien of gehoord rond het schietincident. (NRC)