Zomerdip

Vooral wat de temperatuur betreft zit de zomer deze hele week in een dip. De voor de tijd van het jaar gebruikelijke maximumtemperaturen van 21 tot 23 graden worden niet bereikt. Komende nacht is het op veel plekken droog. Met een afgenomen wind koelt het tot 9 graden af.

Morgen laat de zon zich af en toe zien, maar ook vallen weer enkele buien. Doordat het hoog in de atmosfeer flink vriest en deze koude lucht over het warme zeewater zich richting land beweegt, bevatten sommige buien nog steeds onweer - en wellicht zelfs hagel.

Met veelal 15 tot 16 graden zijn de middagtemperaturen bijzonder laag voor de tijd van het jaar. Het waait matig uit zuidwest tot west. De rest van de week zien we de zon vaker, maar ook dan valt er af en toe nog een bui en daarbij wordt het geleidelijk iets minder koel.