Ziyech kiest FC Twente boven Feyenoord; PSV vernedert NAC

Twente speelde zaterdag tegen ADO al voor de tweede keer dit seizoen gelijk.

Hakim Ziyech gaat van SC Heerenveen naar FC Twente. De aanvallende middenvelder tekent in Enschede een contract voor vier seizoenen, bevestigde zijn zaakwaarnemer gisteren aan De Telegraaf. Ziyech verkiest Twente boven Feyenoord, tegen wie hij vrijdagavond in De Kuip nog scoorde.

„Het contract dat Feyenoord aanbood was geweldig, zelfs beter dan dat van FC Twente. Maar hij heeft niet voor het geld, maar de sportieve uitdaging gekozen”, zegt Ziyechs zaakwaarnemer Mustapha Nakhli. De 21-jarige speler zou bij FC Twente vaker op zijn favoriete nummer 10-positie kunnen spelen.

FC Twente heeft zaterdagavond ook zijn tweede wedstrijd van het seizoen gelijkgespeeld. In eigen huis speelden de club uit Enschede met 2-2 gelijk tegen ADO Den Haag. Vorige week had Twente al genoegen moeten nemen met een punt tegen SC Cambuur.

FC Twente speelde in de eerste helft in een te laag tempo, maar kwam daar mee weg omdat ADO te veel balverlies leed. Vlak voor rust kwam de thuisploeg op voorsprong via nieuweling Kamohelo Mokotjo die een goede aanval afrondde. De treffer van de Zuid-Afrikaan deed ADO niet van tactiek veranderen en ook Twente veranderde het spel niet. Wel waren beide ploegen iets feller en met name Twente was dicht bij een tweede doelpunt.

Uiteindelijk deed de ploeg zich zelf de das om. Verdediger Rasmus Bengtsson hield vast in het strafschopgebied en veroorzaakte zo een penalty. Roland Alberg schaarde zich achter de bal en maakte de gelijkmaker. De bezoekers uit Den Haag kwamen via Mike van Duinen in de 77ste minuut op een 2-1 voorsprong. Twente weigerde echter op te geven en kreeg na een treffer van Shadrach Eghan toch nog het punt waar het recht op had.

PSV heeft zaterdagavond ook zijn tweede competitieduel van het seizoen gewonnen. De ploeg van hoofdtrainer Phillip Cocu vernederde in eigen huis NAC Breda: 6-1. De internationals Memphis Depay en Georginio Wijnaldum scoorden allebei twee keer.