Volleybalsters missen Final Six

De Nederlandse volleybalsters zijn zaterdag de Final Six van de World Grand Prix misgelopen. In de finale van de tussenronde gingen de Oranjevrouwen nipt onderuit tegen België: 25-20, 23-25, 23-25, 27-25 en 10-15. In de poulefase had Nederland nog twee keer van België gewonnen. Na de zege in de eerste set gaf Nederland in de volgende twee sets een voorsprong uit handen en keek zo tegen een 2-1 achterstand aan. In de vierde set ging het juist andersom en een 23-20 achterstand werd omgebogen in setwinst. In de beslissende set kwam Nederland op 9-6 voor, maar daarna ging het alsnog mis. Bij Nederland scoorde Celeste Plak de meeste punten: negentien. Judith Pietersen en Anne Buijs maakten er beiden zeventien. Door de nederlaag mist Oranje promotie naar de zogeheten A-divisie. Daarin mag België deze week meedoen aan het finaletoernooi in Japan. De ‘Yellow Tigers’ treffen daarin sowieso Brazilië en China. (Novum)