Timmermans stelt Feyenoord-selectie gerust

Foto ANP / Martijn Beekman

Minister Timmermans van Buitenlandse Zaken heeft de selectie van Feyenoord op het hart gedrukt dat Kiev veilig is. Dat meldt de Rotterdamse club.

Timmermans was naar de Kuip gekomen omdat onrust was ontstaan over het spelen in Oekraïne. Hij bezoekt donderdag ook de wedstrijd in de Oekraïense hoofdstad.

Feyenoord neemt het in de play-offronde van de Europa League op tegen Zorja Loehansk. Die club komt uit het door separatisten beheerste oostelijk deel van Oekraïne. De wedstrijd wordt daarom in Kiev gespeeld. Feyenoord had bij de UEFA gevraagd om in een ander land te mogen spelen, maar de Europese voetbalbond weigerde dat.

Directeur Eric Gudde van Feyenoord noemde het bezoek van Timmermans uiterst nuttig en aangenaam. Toch blijft hij ongelukkig met de situatie. “Het is en blijft een gegeven dat wij allemaal liever elders zouden spelen en - zeker ook gezien de ramp met de MH 17 - heel slecht kunnen begrijpen dat de UEFA ons dringende verzoek daartoe niet heeft gehonoreerd.” (Novum)