Nationale Garde naar Ferguson

Ondanks de noodtoestand die gouverneur Jay Nixon zaterdag afkondigde, heeft de politie het stadje Ferguson in het Amerikaanse Missouri nog altijd niet onder controle. Dit weekend joeg de oproerpolitie honderden demonstranten uiteen die de avondklok negeerden. Eén persoon is neergeschoten, onduidelijk is door wie. Vandaag is president Obama van vakantie teruggekeerd om de situatie te bespreken. De Nationale Garde is naar Ferguson gestuurd. In de voorstad van St. Louis mengen zich relschoppers en plunderaars onder de demonstranten. De politie treedt met veel vertoon van macht op. Het is in Ferguson zeer onrustig sinds een blanke agent vorige week zaterdag de 18-jarige Afro-Amerikaan Michael Brown doodschoot. De politie maakte vrijdag bekend dat Brown een winkelier had bestolen alvorens hij werd doodgeschoten. De agent die schoot wist dat niet; hij hield Brown aan omdat hij middenop straat liep.