Saoedische prins verliest 2,5 ton bij overval in Parijs

Zonder een schot te lossen zijn gewapende overvallers er gisteravond in Parijs in geslaagd twee en een halve ton afhandig te maken van een Saoedische prins.

Tussen negen en tien uur werd op de noordelijke périphérique een colonne van meerdere Saoedische diplomatieke voertuigen staande gehouden door acht met kalasjnikovs bewapende mannen. Ze hadden één Mercedes-busje op het oog, dat ze stalen en dat de politie later op de avond uitgebrand terugvond.

In het busje bevonden zich 250.000 euro aan contanten. Ook zijn „gevoelige documenten” ontvreemd bij de overval, zeggen politiebronnen. De Parijse politie kan naar eigen zeggen niet bekend maken om welke prins het gaat. Evenmin is duidelijk of de prins zelf in één van de auto’s zat.

De auto’s in het konvooi behoren officieel toe aan de Saoedische ambassade in Parijs. De Saoediërs waren op weg van de ambassade naar luchthaven Le Bourget. „Deze werkwijze is bij overvallen tamelijk zeldzaam”, zegt een Parijse politiefunctionaris. „Ze waren duidelijk goed geïnformeerd”.

Er vielen geen gewonden bij de spectaculaire actie. Niemand is vooralsnog gearresteerd. (AFP)