Spits Luc Castaignos stopt aansteker in sok

Castaignos stopt de aansteker in zijn sok. Still uit video NOS
Castaignos stopt de aansteker in zijn sok. Still uit video NOS

Luc Castaignos, spits van FC Twente, en sinds zaterdag ook opruimer van aanstekers. Het was een opmerkelijk moment in het duel tussen Twente en ADO Den Haag: verdediger Gianni Zuiverloon van ADO werd geraakt door een aansteker die iemand vanaf de tribune gooide – vervolgens pakte Castaignos de aansteker op en stopte hem in zijn sok. Daarna weigerde hij de aansteker aan Zuiverloon te geven. De verklaring van Castaignos tegen De Telegraaf. „Het is allemaal gedoe en kost ook allemaal tijd. Ik dacht ik stop de aansteker in mijn sok en laten we verder voetballen.” En: „Je doet het ook ter bescherming van de club.” Het duel eindigde in 2-2.

    • NRC