Een groep van 35 sikhs aangetroffen in een container in een Britse haven

In een container die per schip aankwam in Tilbury Docks, een haven aan de monding van de Theems, zijn gisteren 35 Afghaanse illegalen ontdekt. Een van de vluchtelingen, een man van een jaar of veertig, was overleden. De rest is naar een ziekenhuis gebracht met verschijnselen van uitdroging en onderkoeling. Het zou gaan om een groep sikhs, onder wie dertien kinderen tot 12 jaar. De politie onderzoekt hoe de groep in de container, die uit België kwam, in de container wist te komen. Omdat een van de illegalen is overleden, behandelt de politie het onderzoek als een moordzaak. De autoriteiten hebben hulp gekregen van het Rode Kruis en de lokale sikh-gemeenschap. Volgens een advocaat die de groep bijstaat, daalt het aantal sikhs in Afghanistan en worden ze verbaal en fysiek bedreigd. (BBC, Reuters)