Hoop op steun uit Brussel en wat de dag verder interessant maakt

Foto ANP

Geen tijd om al onze verhalen te lezen? Hier de selectie om vandaag aan te kunnen. En dat in drie minuten.

EU komt onze boeren te hulp

Misschien krijgen Europese telers van groente en fruit vandaag al het verlossende woord uit Brussel te horen. Eurocommissaris Ciolos voor Landbouw zou begin deze week bekendmaken hoe hij de telers die lijden onder het Russische importverbod te hulp schiet. Telers willen een deel van de oogst ‘uit de markt halen’ om zo de prijsdaling tegen te gaan. Ook de transportsector hoopt op steun uit Brussel.

Plastic fantastic

Waar vindt de meeste plastische chirurgie plaats? In Venezuela. En de meeste neuscorrecties? Iran. Vandaag in de Graphic of the Day: de wereld van plastische chirurgie in cijfers. In Nederland is botox de populairste behandeling. Maar het aantal ingrepen in Nederland loopt wel terug, door de crisis.

De schoolagenda is big business

Glitteragenda´s, Voetbal International-kaftpapier of een simpel etui? De jaarlijkse inkopen van middelbare scholieren zijn allang niet meer alleen een inkomstenbron voor Bruna en V&D. Concurrentie komt nu ook van Aldi, Action en Bol.com.

Van sullig tv-personage tot techmagnaat

Hij werd bekend als de niet al te snuggere Kelso in de Amerikaanse hitserie That 70’s show, en recenter in Two and and half men. Maar Ashton Kutcher (36 jaar, 24 miljoen dollar) richt zich voorlopig op investeren in Silicon Valley. Het belang van Ashton Kutcher in zeven cijfers.

En verder

In Beeld: gouden lokken, die komen uit China. En om ze mooi steil te maken, wordt nog gewoon een strijkijzer gebruikt.

Coca-Cola heeft 17 procent van de aandelen van Monster Energy Drinks in handen. En dat is om meerdere reden een sluwe zet. 

In de Job of the day een vacature voor senior communicatieadviseur bij de Nationale Hypotheek Garantie. In een pak krijtstreeppak hoef je er niet te verschijnen.

Over pakken gesproken: als je er niet te cheap uit wil zien, let dan op deze tien dingen bij scoren van een koopje.

 

    • Christiaan Pelgrim