Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

Hot Fuzz

(Edgar Wright, 2007). In deze politie- en actiefilmparodie worden vooral de Die Hard- en Lethal Weapon-series gepersifleerd en speelt de Britse nationale identiteit een grote rol. De film gaat over een door Simon Pegg gespeelde politieman die van Londen wordt overgeplaatst naar een door kleurrijke figuren bewoond dorpje. Erg leuk is de botsing tussen de superserieuze en ambitieuze Londense agent, met altijd een zonnebril van Ray Ban op z’n neus, en de relaxte lokale dienders die niet willen geloven dat er een gevaarlijke moordenaar in hun lieflijke plaatsje huishoudt.

Fox, 22.00-00.15u.