Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Voetbal

Atletico Madrid leeg gekocht? Check deze Goal van het Weekend

epa04223168 Atletico Madrid's Diego Godin (2-L) celebrates with his teammates Gabi (L), David Villa (2-R) and Raul Garcia (R) after scoring the 1-0 lead during the UEFA Champions League final between Real Madrid and Atletico Madrid at Luz Stadium in Lisbon, Portugal, 24 May 2014. EPA/JOSE SENA GOULAO
epa04223168 Atletico Madrid's Diego Godin (2-L) celebrates with his teammates Gabi (L), David Villa (2-R) and Raul Garcia (R) after scoring the 1-0 lead during the UEFA Champions League final between Real Madrid and Atletico Madrid at Luz Stadium in Lisbon, Portugal, 24 May 2014. EPA/JOSE SENA GOULAO

Ook in Engeland en Duitsland (weliswaar bekertoernooi) is het spelletje weer begonnen. Volgende week Italië en Spanje nog en we zijn op volle oorlogssterkte. De goals waren er dit weekend echter niet minder om.

3. Aiden McGeady (Everton)

Sierlijk zweefde de bal van de voet van McGeady richting het doel van promovendus Leicester City. Hij is misschien wel het grootste talent dat Ierland momenteel op de velden heeft rondlopen en door Everton deze zomer verlost van een weinig fortuinlijk avontuur bij Spartak Moskou. De Premier League heeft er een juweeltje bij:

2. Édgar ‘Tepa’ Solís (Guadalajara)

Het ging hard. Hard vanaf de pantoffel van David Alaba, de verdediger van Bayern München die in het bekerduel tegen SC Preußen Münster heerlijk uithaalde. En nog iets harder was de knal van ‘Tepa’ Solis. Bovendien scoorde hij van verderaf én in de kruising:

1. Raúl García (Atletico Madrid)

En dan was er ook nog plek voor de subtiele balberoering. Eerst in het oefenduel tussen Valencia en AC Milan, dat de van Real Madrid geleende doelman Diego López in het ootje genomen zag worden door Paco Alcacer. Maar de heerlijke goal van Raúl García in het oefenpotje met Cádiz was het meest aangenaam dit weekeinde. Atletico verloor veel goede spelers aan met name Chelsea, maar als deze treffer een voorbode is van wat de mannen van coach Diego Simeone gaan laten zien maken wij ons geen zorgen om de regerend Spaans kampioen.
http://youtu.be/UTWxU4zJ988