Rusland en China houden militaire oefening met buurstaten

Rusland en China houden deze week een gezamenlijke militaire oefening. Volgens Chinese staatsmedia zijn gisteravond acht Russische transporthelikopters geland in Noord-China, voor oefeningen waaraan ook Kazachstan, Kirgizië en Tadzjikistan deelnemen. De exercitie tegen terrorisme wordt georganiseerd door de Shanghai-samenwerkingsorganisatie (SCO), waarvan ook Oezbekistan lid is. Rusland en China willen via de SCO een blok vormen tegen de Amerikaanse invloed in Azië. Aan de oefeningen, genaamd ‘Vredesmissie 2014’, zullen meer dan 7.000 militairen deelnemen, waaronder 900 Russen. Uitvalsbasis is het modernste militaire trainingskamp dat China tot zijn beschikking heeft. De basis is gelegen in Binnen-Mongolië, een autonome regio die grenst aan Mongolië en Rusland. (AP)