Slechte cijfers in de bouw, en wat de week verder interessant maakt

Foto ANP

Zondag, het begint bijna weer. Dit gaat er volgende week gebeuren.

1. Een sector in crisis, nog steeds: de bouw. Deze week presenteren twee grote Nederlandse bouwbedrijven hun halfjaarcijfers: Heijmans en BAM. BAM gaf onlangs al een winstwaarschuwing af - het verwacht een verlies van 75 miljoen euro.

2. Ook bierbrouwer Carlsberg waarschuwde dit jaar voor tegenvallende resultaten. Het Deense bedrijf verkoopt minder bier in Rusland - zijn grootste afzetmarkt. Heineken verkoopt juist méér. Dat heeft het te danken aan Azië. Beide bierbrouwers komen met de resultaten van het eerste halfjaar.

3. Albert Heijn heeft zes problemen. Lidl, bijvoorbeeld. Maar ook de opkomst van gele reus Jumbo is er een. Staat Ahold nog steeds marktaandeel af? Donderdag de cijfers.

4. Bij Cryo-Save kunnen ouders stamcellen van hun baby opslaan. Door het invriezen van de cellen hopen ze kinderen later in hun leven te kunnen genezen van bepaalde ziektes. Maar steeds minder ouders doen dat: de stamcelbank draait al een tijd verlies. Dinsdag de nieuwste resultaten.

5. Er zijn nog meer cijfers. Er zijn nog meer cijfers. Ook Rabobank en ABN Amro komen met hun nieuwste resultaten. Hoe doen de grote banken het?

6. Wéér opent Primark een nieuwe vestiging in Nederland, ditmaal in Enschede. Kledingketens als H&M vrezen het van oorsprong Ierse bedrijf: het verkoopt goedkopere kleding, en groeit snel.

7. Larry Page en Sergey Brin werden er miljardair mee. Het is dinsdag tien jaar geleden dat Google naar de beurs ging.

8. Een guacamole zonder avocado, een bosbessensapje dat eigenlijk uit witte druivensap bestaat. Voedselverpakkingen zijn niet altijd even eerlijk, constateerde Foodwatch al. Donderdag reikt de Consumentenbond de Kletsmajoor uit, voor het meest misleidende etiket.

    • Annemarie Sterk