Grote brand in parkeergarage Haagse Schilderswijk

In een parkeergarage in Den Haag heeft gisteravond een grote brand gewoed. Twee voertuigen zijn uitgebrand.

Veertig woningen moesten worden ontruimd, en 22 voertuigen raakten beschadigd door de rook en door roet, meldt de Veiligheidsregio Haaglanden. Bij de brand in de garage aan de Brueghelstraat vielen geen gewonden.

Twitter avatar RedactieD8 Redactie District8 De brand in de parkeergarage aan de #Brueghelstraat in #DenHaag is inmiddels onder controle. http://t.co/bUk7lujP47

Een bewoner van de straat in de Schilderswijk meldde iets voor 21.30 uur dat rook uit de meterkast kwam. Toen de brandweer arriveerde, bleek ook uit de ondergelegen parkeergarage rook te komen. Omdat er hevige rookontwikkeling ontstond werd besloten de bovengelegen woningen te ontruimen. 42 brandweerlieden werden ingezet om de brand onder controle te krijgen. Ruim een uur na de melding was de brandweer de brand meester.

De bewoners van één woning werden elders opgevangen. De overige bewoners konden terugkeren naar hun woning. Over de oorzaak van de brand deed de veiligheidsregio geen mededelingen. (Novum)