In beeld

De indrukwekkendste foto’s van de afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert wekelijks de indrukwekkendste, mooiste en beste foto's uit de duizenden foto's die op onze redactie binnenkomen. Deze week zijn het beelden van watervervuiling in Brazilië, van de aanhoudende gevechten in Syrië, Irak en Oekraïne en van een vloedgolf en acrobatische stunts in China. Waarschuwing: sommige foto's kunnen als schokkend worden ervaren.
Een Oekraïense soldaat zit op de loop van een tank in de regio Donetsk.
AP/Evgeniy Maloletka
Een luchtfoto van de Baai van Guanabara bij Rio de Janeiro. In de buurt van deze baai, die vervuild is met onder meer rioolwater, zullen tijdens de Olympische Spelen van 2016 zeilwedstrijden worden gehouden.
EPA/Marcelo Sayao
Een foto in de tentoonstelling Fidel es Fidel, van de Cubaanse fotograaf Roberto Chile. De expositie maakt deel uit van de viering van de 88ste verjaardag van de Cubaanse oud-president Fidel Castro.
Reuters/Alexandre Meneghini
Studenten van martialartsschool Shaolin Tagou oefenen voor hun optreden tijdens de openingsceremonie van de Olympische Jeugdspelen in Nanjing, China.
Reuters/Stringer
Ferguson, Missouri. Een paar duizend mensen kwamen zondag samen in St. Louis om de 18-jarige, ongewapende Michael Brown, die werd doodgeschoten door de politie, te herdenken. Na afloop werden autoruiten ingeslagen en winkels geplunderd.
AP/St. Louis Post-Dispatch/David Carson
Reddingswerkers aan het werk op de plek waar een vliegtuig met daarin de Braziliaanse presidentskandidaat Eduardo Campos crashte. Geen van de passagiers overleefde het ongeluk.
AFP/Ricardo Nogueira
Een gemaskerde aanbidder loopt richting een parade van het boeddhistische Neku Jatra-Mataya festival in de Nepalese stad Lalitpur. Tijdens het festival wordt de overwinning van Sakyamuni Buddha op Mara gevierd en wordt gebeden voor de zielen van overleden dierbaren.
Reuters/Navesh Chitrakar
Aleppo, 10 augustus. Een gewonde man loopt rond op de plek waar volgens activisten twee bommen neerkwamen van troepen die loyaal zijn aan de Syrische president Bashar al-Assad.
Reuters/Rami Zayat
Een man bekijkt wat er nog over is van het plaatsje Jasjnoevata na beschietingen op 12 augustus. Bij gevechten in het stadje ten noorden van Donetsk werden dinsdag flatgebouwen en de centrale markt verwoest. Er viel een onbekend aantal doden.
AFP/Dimitar Dilkoff
Iraakse vluchtelingen van de yezidigemeenschap uit Sinjar worden achterin een auto via Syrië in veiligheid gebracht, om vervolgens elders in Irak te worden ondergebracht. Honderdduizenden mensen zijn inmiddels op de vlucht geslagen voor de snel oprukkende terreurorganisatie Islamitische Staat.
Reuters/Rodi Said
Afrikaanse migranten klimmen over een hek op de grens met Spanje, terwijl agenten van de Guardia Civil wachten. Dit soort pogingen om Europa vanuit Marokko via de enclave Melilla binnen te komen doet zich regelmatig voor. Aan deze poging deden zo'n vijfhonderd mensen mee.
Reuters/Jesus Blasco de Avellaneda
Aanhangers van de Turkse premier Recep Tayyip Erdogan vieren op 10 augustus zijn overwinning tijdens de presidentsverkiezingen bij het hoofdkantoor van zijn AKP-partij in Istanbul.
AFP/Bulent Kilic
In de stadsprefectuur Jiaxing, in de oostelijke Chinese provincie Zhejiang, werden inwoners afgelopen week verrast door hoge vloedgolven van de rivier Qiantang.
EPA/Xu Kangping/China Out