Boot met toeristen in Indonesië gezonken: 15 vermisten - ‘2 Nederlanders gered’

Bij het Indonesische eiland Lombok is een boot met buitenlandse en Indonesische toeristen gezonken. Vijftien mensen worden vermist. Onder de tien overlevenden die uit het water zijn gered, bevinden zich Nederlanders, bericht de BBC.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het bericht nog niet bevestigd en heeft contact met de ambassade in Jakarta, zo meldt het departement aan de NOS. Volgens NOS-correspondent Michel Maas hebben reddingswerkers twee Nederlanders gered.

Onder de tien overlevenden zijn verder toeristen uit Groot-Brittannië, Spanje, Duitsland, Frankrijk en Nieuw-Zeeland, meldde een reddingswerker aan de BBC.

De boot, onderweg van Lombok naar Komodo, zonk gisternacht, vermoedelijk door zware weersomstandigheden. Van de opvarenden zijn er nog vijftien vermist; tien buitenlandse toeristen en vijf Indonesische bemanningsleden.

Door late melding van het ongeluk kwam de reddingsoperatie pas laat op gang. Lokale vissersboten wisten al vijf mensen uit het water te redden, nog voordat het reddingsteam was gearriveerd.

    • Marije Willems