Dumoulin leidt in Eneco Tour

De Nederlander Tom Dumoulin is de nieuwe leider in de Eneco Tour.
De Nederlander Tom Dumoulin is de nieuwe leider in de Eneco Tour. Foto ANP

Greg van Avermaet heeft de vijfde etappe in de Eneco Tour gewonnen. De Belg was vrijdag de sterkste op de Vesten in Geraardsbergen. Tom Dumoulin sprintte naar de tweede plaats, voor de Rus Pavel Broett. Dumoulin neemt daardoor de witte leiderstrui over van Lars Boom, die vijfde werd. In de kleine variant van de Ronde van Vlaanderen ontstond na meerdere aanvallen een kopgroep met Jens Debusschere, Matteo Trentin, Pablo Lastras en Ivan Rovny. Van dat viertal bleven na de derde en laatste beklimming van de Muur van Geraardsbergen alleen Trentin en Lastras over. Een versnelling van Van Avermaet op de Bosberg betekende ook het einde van die samenwerking, waarna een groep met favorieten ontstond. Daaruit sprongen Laurens de Vreese en Broett weg, maar op de slotklim wist Van Avermaet ze te achterhalen. In het klassement heeft Dumoulin nu twee seconden voorsprong op Boom. Ook zaterdag en zondag voert de Eneco Tour nog over heuvelachtig terrein. (Novum)